Attack/Defend Map Crashes When Playing With Bots

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by Comaaz, Jun 17, 2016.

  1. Comaaz

    Comaaz L1: Registered

    Messages:
    26
    Positive Ratings:
    7
    Hi. I have this problem that when i try to play my map with bots on a Attack/Defend map i'm making the game crashes to the desktop without any errors. The crash seems to occur when the round begins after setup time and the blue bots run out of spawn. It seems that if i only spawn 1 blue bot and play as defense alone it doesn't crash, but if i play with 2 blue bots i think it crashes when both of them see me, or maybe just one. Is there any way to fix this?
     
  2. CriminalBunny

    aa CriminalBunny Lasers are just deadly rainbows

    Messages:
    277
    Positive Ratings:
    410
    Well, you shouldn't be testing with bots anyway :I
     
  3. Comaaz

    Comaaz L1: Registered

    Messages:
    26
    Positive Ratings:
    7
    Well, thats not a very helpful answer xd
     
    • Agree Agree x 4
  4. Crowbar

    aa Crowbar perfektoberfest

    Messages:
    1,417
    Positive Ratings:
    1,137
    Something is wrong with your nav mesh, espically that territory that crashes the game when bots get to it. Try re-generating it?
     
  5. Comaaz

    Comaaz L1: Registered

    Messages:
    26
    Positive Ratings:
    7
    The game crashes regardless of where the bots get to. It crashes when more than 1 bot from the opposite team sees an enemy player.
     
  6. Comaaz

    Comaaz L1: Registered

    Messages:
    26
    Positive Ratings:
    7
    Ok so it seems that even 1 bot can trigger the crash. And i think it happens at the moment when the bot needs to decide what his next objective will be (capture the point or attack players?). For example i did a test where i let the bot start capturing the first control point without him knowing about my presence. Then i started shooting him to alert him and the game didn't crash. The bot finished capturing the control point while i was attacking him and shortly after he succeeded the game crashed. All ingame entities seem to be set up correctly, i have 2 control points, the last one starts off locked and the team_control_point_master entity is set up correctly. The map is in extremely basic geometry so theres no possibility for it to be nav errors. Maybe it has something to do with a missing entity or perhaps a CP Assault map must have more than 1 mini round?

    Also cp_dustbowl seems to work fine with bots so there has to be something i'm missing here.