Aeraportal Woes

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by Penguin, Apr 10, 2013.

  1. Penguin

    aa Penguin Clinically Diagnosed with Small Mapper's Syndrome

    Messages:
    1,992
    Positive Ratings:
    1,233
    Right now, i have what looks like a closed areaportal ,even though all the entity flags suggest that it should be open, and it never receives any input of any kind. It worked in previous compiles and it has not been altered since, yet it has changed behavior. Any idea why?

    [​IMG]

    into

    [​IMG]
     
  2. Sergis

    aa Sergis L666: ])oo]v[

    Messages:
    1,871
    Positive Ratings:
    1,130
    any 'areaportal touching more than 2 areas' or similar errors in compile log?
     
  3. henke37

    aa henke37

    Messages:
    1,860
    Positive Ratings:
    430
    Areaportals are very sensitive to leaks. You should also check that vvis ran correctly.
     
  4. ics

    aa ics http://ics-base.net

    Messages:
    661
    Positive Ratings:
    411
    Areaportals also sometimes fail to compile if you just pick the fast option or if you compiled only entities. You should check map errors first (alt+p) , then compile errors to see if there is something there.
     
  5. ForbiddenDonut

    aa ForbiddenDonut

    Messages:
    391
    Positive Ratings:
    338
    Also - make sure the area portals aren't linking up with other ones that are far away. Sometimes they do that and it causes a lot of cruddy problems like this.
     
  6. Penguin

    aa Penguin Clinically Diagnosed with Small Mapper's Syndrome

    Messages:
    1,992
    Positive Ratings:
    1,233
    ah.

    :(
     
  7. JeanPaul

    JeanPaul L4: Comfortable Member

    Messages:
    185
    Positive Ratings:
    170
    Yeah source is a bitch. If there is anything that I have learned over the years its to clear all compile and running errors with a FULL compile (not final - just full bsp, vvis, and vrad) and then complain about problems. :p
     
    • Thanks Thanks x 1