A Strange Problem

Discussion in 'Mapping Questions & Discussion' started by PC's_Frank, Feb 22, 2015.

  1. PC's_Frank

    PC's_Frank L4: Comfortable Member

    Messages:
    179
    Positive Ratings:
    26
    A few hours ago, I uploaded a map to the site. A few minutes ago, I inspected the map and was shocked to find all of my custom models and textures either missing or replaced with "error" signs. I find this very odd because all of these custom assets were working fine a few hours ago, and I did nothing to alter them. I tried validating my cache, but it didn't work. I have no idea why this is happening.
     
  2. Kraken

    Kraken Few more zeros and ones for the site to proccess

    Messages:
    434
    Positive Ratings:
    115
    Did You remember to pack them?
    It could be the reason.
     
    • Thanks Thanks x 1
  3. mdpenguino

    mdpenguino L1: Registered

    Messages:
    26
    Positive Ratings:
    4
    This is usually where you have custom assets (models, textures, overlays) and you haven't packed them into the .bsp.bz2

    This means that you'll be able to see the textures, models etc. but no one else can as they probably don't have them. To fix this error use a program like VIDE, pakrat.
     
    • Thanks Thanks x 1
  4. Vel0city

    aa Vel0city func_fish

    Messages:
    1,930
    Positive Ratings:
    1,540
    Yeah, you most likely forgot to pack the custom content. The reason you see it perfectly is because TF2 actually knows where your files are since you have them installed in the folders, however other people do not have them and the game tries to load a model/texture that isn't there. If Source can't find a model it'll place the default ERROR sign there, any missing textures will show up as a black and purple checkerboard.
     
    • Thanks Thanks x 1
  5. PC's_Frank

    PC's_Frank L4: Comfortable Member

    Messages:
    179
    Positive Ratings:
    26
    No, I did pack them. Good news is I recompiled the map and everything started working again. I'm still not entirely sure why any of this happened in the first place, though.
     
  6. Vel0city

    aa Vel0city func_fish

    Messages:
    1,930
    Positive Ratings:
    1,540
    Yeah, it worked for you since you have the models/textures. Always test your map on a clean install of TF2 which doesn't have the models/textures, then publish it. This way you avoid people not liking your map because of ERROR SIGNS and black and purple checkerboards.
     
    • Thanks Thanks x 1
  7. PC's_Frank

    PC's_Frank L4: Comfortable Member

    Messages:
    179
    Positive Ratings:
    26
    Understood. Thank you.