a big part of my map keeps on dissapearing

  • Site Migration: See bugs? Report them here. Want something changed or have an idea? Suggest it here.

have you encountered this problem as well?


  • Total voters
    6
  • Poll closed .

pi-ka

L1: Registered
Jul 23, 2017
43
so, I started mapping 3 days ago, I already had a problem, but it was also answered here.

The problem I'm having right now, is that my map has a Blu spawn, and a Red spawn. when I compile the map and load it into the game, if I choose Red, I spawn in Red spawn, normal. when I choose Blu, I spawn in the RED spawn... D: when I however try and go over to the ACTUAL blu spawn, the ENTIRE SPAWN IS MISSING!!! I have tried MULTIPLE times to make it work, but to no avail. (I should note, that in Hammer, the Blu spawn is NOT missing, this is what confuses me the most)

sincerely
Pi-ka
 

Etasus

L420: High Member
Jul 24, 2016
463
do you spawn in into the correct spawn, then go and recompile the map after checking out the broken section? if so, this may be due to radius culling...

Also, id just like to say that because i have a virus, i cant actually see what im typing, so im very proud of that response
 

pi-ka

L1: Registered
Jul 23, 2017
43
do you spawn in into the correct spawn, then go and recompile the map after checking out the broken section? if so, this may be due to radius culling...

Also, id just like to say that because i have a virus, i cant actually see what im typing, so im very proud of that response
do you spawn in into the correct spawn, then go and recompile the map after checking out the broken section? if so, this may be due to radius culling...

Also, id just like to say that because i have a virus, i cant actually see what im typing, so im very proud of that response

I spawn both as Blu, AND as Red in the red spawn, due to Blu spawn not existing, it only seems to exist in hammer, so, I spawn in the correct spawn, half of the time, just the entire Blu spawn doesn't seem to exist. again, I have no clue as to why this is happening...
 

Dr. Orange

L6: Sharp Member
May 25, 2015
391
Do you have radius culling on? If you do, turn it off, it usually causes this kind of problem. You can toggle it by pressing this button:
Radius_culling.png
 

pi-ka

L1: Registered
Jul 23, 2017
43
Do you have radius culling on? If you do, turn it off, it usually causes this kind of problem. You can toggle it by pressing this button:
Radius_culling.png

I don't have radius culling on, I can try again though! I'll reply again if it worked!
 

pi-ka

L1: Registered
Jul 23, 2017
43
Do you have radius culling on? If you do, turn it off, it usually causes this kind of problem. You can toggle it by pressing this button:
Radius_culling.png

It worked! (for some reason)
I didn't think it would work, since I had already rebooted the map without the radius culling, but that didn't seem to work.
Thanks m8!
 

DrSquishy

we've all had better times to die
aa
Feb 10, 2017
1,268
Radius culling is a bastard. I was stuck for 3 days wondering what was happening. turned out I had pressed the C key....